Find det rigtige tøj til dit barn

børnetøj

Det er tit et mareridt for en forældre, at skulle vælge tøj til sit barn. Barnet synes aldrig det er særlig sjovt at bruge flere timer i et indkøbscenter. Dette gør at det tit bliver noget som forælderen lige hurtigt klarer, og derfor får købt noget tøj som barnet ikke kan lide. Her får du nogle tips til, hvordan du får valgt det rigtige tøj til dit barn.

Tag barnet med

Selvom ikke alle små børn synes det er lige sjovt at shoppe børnetøj, dette gælder i hvert fald for små drenge, så er du nødt til at tage dem med. Det er nødvendigt fordi det giver barnet muligheden for selv at vælge noget ud som det kan lide. Når man som forældre ser noget man synes er pænt, er det nemlig ikke sikkert ens barn også synes det.

Hvis du vælger at tage barnet med ud at shoppe, giver det også barnet mulighed for at prøve tøjet selv, og derved mærke det på egen krop. Det kan nemlig godt være man finder den flotteste flyverdragt, de flotteste bukser eller de flotteste børne jakker. Men sidder det ikke godt på barnet, kommer det heller ikke til at gå med det. Tager du dit barn med i butikken, har du muligheden for at høre barnets mening om, hvorvidt han eller hun bryder sig om at have det på.

Shop på de rigtige tidspunkter

Når du tager barnet med i shoppingcenter, er det vigtigt at du gør det på ret rette tidspunkt. Tænk over hvad barnet har lavet om dagen, og om det overhovedet er friskt nok til at bruge en halv til en hel time i butik. Har barnet været i børnehave til kl 16 om eftermiddagen, er det nok de færreste der har lyst til at blive slæbt ind i en tøjbutik. Vælg i stedet en weekend, og gør det til en hyggelig dag. Man kan måske lave en hel familieudflugt ud af det, hvor man først tager ud og oplever noget, og så bagefter ind og shoppe.

Få det hele overstået på en gang

Hvis du har erkendt, at du har et barn som ikke på nuværende tidspunkt bryder sig særlig meget om at shoppe tøj, så hjælp dig selv lidt. Få klaret al tøjkøbet på én gang. Er det ved at skifte fra sommer til efterår, så brug én weekend på at shoppe al efterårstøjet. En god jakke der kan holde kulden ude, et par gode overtræksbukser der sagtens kan tåle at blive våde, handsker, støvler og hvad der ellers måtte høre til. Det kan også være, at det hjælper at sige til dit barn, at det kun lige er denne ene gang der skal købes nyt tøj, og så er det overstået. Hellere det, end at bruge hver anden weekend på at købe nyt tøj. Dette kræver måske at man sparer op nogle måneder i forvejen. Det kan godt gøre et stort indhug i pungen, hvis man lige pludselig skal købe sæsontøj til hele familien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *