Huskelisten til dig der står og skal flyve fra reden

flytte hjemmefra

De sene teenageår er en spændende tid. Ikke nok med at man har afsluttet sin ungdomsuddannelse, har man måske også været ude at rejse eller har fået en masse arbejdserfaring, er dette tiden hvor mange unge flyver fra reden og starter deres eget liv i deres eget nye lille hjem.
For nogle er det en helt naturlig overgang og dét at klare sig selv og få styr på hjemmet er en snild sag, mens det for andre kan være mere grænseoverskridende og tanken om at bo uden mor og far kan virke foruroligende.
Lige meget hvad, er det en ny situation man står i og der er meget at få styr på. Derfor finder du her en liste over de 4 vigtigste ting du bør undersøge, anskaffe og ordne, inden du letter vingerne og flyver fra reden.

  1. Det vigtigste element må unægteligt siges at være boligen. Desværre lever vi i en tid hvor det er ekstremt populært at bo i byen, hvorfor det kan være enormt svært at finde en ledig bolig til en studievenlig husleje. Når du skal finde bolig kan det derfor være en rigtig god start at søge i dit netværk. Måske har en af dine venner et ledigt værelse, eller en af dine venners venner, eller måske din onkel er ingeniør og kender til nyopførte kollegieværelser et sted i byen. Har du ikke helt her, kan du prøve diverse hjemmesider. På so.dk kan du få et overblik over de forskellige muligheder der er ift. boform.
  1. Et vigtigt element i boligen er hvidevarer – herunder køleskab, fryser, opvaske- og vaskemaskine, komfur og ovn. Uden disse kan du ikke vaske tøj, lave mad eller opbevare de madvarer der må stå på køl. Det er altså vigtigt, at du sikrer dig, at der er de nødvendige hvidevarer i boligen inden du flytter ind. De fleste steder følger hvidevarerne med når man lejer eller køber boligen, men det er dog ikke alle. På denne side finder du et godt udvalg af hvidevarer.
  2. Når du nu er flyttet hjemmefra må du også selv stå for madlavningen. Dette er et vigtigt aspekt da maden giver os energi, og det er derfor vigtigt, at du selv husker at købe varieret ind, selvom det måske kan være tillokkende at købe alle de ting din mor ikke lod dig spise da du boede hjemme.

    4. En anden ting der ændrer sig når du flytter hjemmefra, er det sociale nærvær med familien eller dem du førhen boede med. Måske har du fundet en bolig du skal dele med en anden person, med det er ikke en selvfølgelighed at han/hun er ofte hjemme eller ønsker at have en social forpligtelse. Derfor kan det være en god idé at invitere dinevenner på aftensmad, eftermiddagskaffe og morgenmad i weekenden, så du får dit sociale behov dækket og samtidig bliver tryggere og føler dig mere hjemme i din nye bolig, da dine venner også bliver en del af den.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *