Sådan sikrer du dig selv som arbejder

computer

Det er vigtigt at sikre sig selv som arbejder. Det kan du gøre på flere forskellige måder og i denne artikel vil vi snakke mere om dette. Læs med her hvis du befinder dig på det danske arbejdsmarked og gerne vil sikre din egen jobstilling.

Meld dig ind i den rette fagforening for dig

Det er først og fremmest vigtigt at melde sig ind i en god fagforening. Her i landet har vi heldigvis en meget god tradition for dette. Og det er som regel også noget, som vores egen arbejdsgiver bakker op om. Det er så langt fra normen i langt de fleste lande. Fordelen ved at være medlem af en fagforening er, at man dermed altid har en højere instans at gå til, hvis man oplever problemer på arbejdspladsen. Det kan jo være, at vi oplever at komme ud i et dårligt arbejdsmiljø, hvor vi har brug for lidt ekstra hjælp. Det er imidlertid ikke vigtigt blot at være medlem af en vilkårlig fagforening. Det er også vigtigt at være medlem af en fagforening, som har fokus netop på din profession. Klik her for at se et eksempel på en fagforening man bør være medlem af, hvis man er akademiker indenfor blandt andet humaniora. Det handler om at finde den rette fagforening for folk i din branche, da de dermed bedre kan hjælpe dig.

 

Gør dig uundværlig

En anden måde du kan sikre dig selv og din stilling som arbejder, er ved at gøre dig selv uundværlig på arbejdspladsen. Dette kan du gøre på flere måder og kommer generelt an på, hvad dit arbejde egentlig består af. I bund og grund handler det ofte om, at man tilegner sig intern viden om virksomheden, som kan bruges i et bredt omfang. Hvis man tilegner sig viden, egenskaber og lignende, som ikke andre er i besiddelse af – eller har svært ved at opnå – så vil man hurtigt gøre sig uundværlig på arbejdspladsen. Og på den måde kan man nemmere overleve en eventuel fyringsrunde i fremtiden.

Forhandl den rette løn på plads

En af de andre gode ting ved at gøre sig selv uundværlig på sin arbejdsplads er, at man dermed nemmere kan forhandle en ordentlig løn på plads. Alt for ofte arbejder folk til en meget lavere løn, end de egentlig har krav på. Og det kan være svært at forlange mere i timen, medmindre man virkelig ikke kan undværes på arbejdspladsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *