Giver en elbil mening for dig?

Elbil

Giver en elbil mening for kloden, for samfundet og økonomien? Ja, der er svaret rimelig entydigt. Giver en elbil mening for dig? Altså vil det være muligt at få elbilen inkorporeret ind i dit liv?

Der kan svaret være noget svære at besvare – og noget mere avanceret. For det giver god mening at tanke billigt strøm i stedet for benzin. Men har du penge til elbilen?

Derudover er det måske svært at nå de kilometer, du gerne vil nå. Og er der en ladestander tæt på dig?

De her spørgsmål vil du få svar på i denne artikel og forhåbentlig blive klogere på elbils-fremtiden.

Økonomien kan være presset

En ny Tesla er lækker, smart, sjov at køre i og hel igennem en ingeniørs våde drøm. Den er bare ikke en almenbil. Den er både dyr, ikke alt for praktisk og dyr.

Den er meget dyr, og den er svær at finde som brugt bil – altså dyr.

Det er umiddelbart det største dilemma og udfordring for elbiler lige nu. For den dyre Tesla er dyr af en årsag. Den kan tilbagelægge mange kilometer og er generelt den bedste elbil, du kan finde.

De andre elbiler kører færre kilometer, er mindre og har typisk nogle ulemper, du ikke kan arbejde dig udenom i din hverdag, specielt hvis du ikke bor i byen.

Så til dig, der bor langt fra de større byer og kører flere hundrede kilometer om dagen, hvad skal du stille op.

Du vil formentlig skulle vente på, at markedet har rykket sig, så du kan tilbagelægge de mange kilometer i en elbil. Heldigvis er udviklingen på området i højtryk, så du skal ikke vente længe.

Ladestandere er over hele landet – og i din bolig

Til alle andre, der ikke køre flere hundrede kilometer om dagen, er elbilen allerede en fantastisk bil og ikke bare et godt alternativ.

Der findes mindre elbiler, som langt de fleste bilejere har råd til. Der er en ladestander tæt på dig, uanset hvor i landet du befinder dig.

Og hvis ikke du kan finde en ladestander i passende længde fra dit hjem, så få installeret en ladestander derhjemme.

Elbilerne kommer om vi vil det eller ej. Ladestandere kommer også – flere end de tusinde, der allerede er her. Og en ladestander bliver som elbilen forbedret for hver dag, der går.

Din ladestander derhjemme behøver dog ikke bliver forbedret hele tiden, da bilen kan lade natten over, er det ikke hastigheden, der er problemet her.

Et lille land med en stor vision

Danmark vil være foregangsland. Nogle hævder, at vi allerede er det. Andre hævder, at vi får meget svært ved at nå den status.

I hvert fald kan det siges, at det må være op til danskere at beslutte, hvordan vi vil opfattes rundt om verden. Vil vi være det grønne land med de store ambitioner om at redde kloden, vi bor på.

Eller vil vi være de lille land, der ikke tør drømme større vores lidt over 5,5 millioner indbyggere? Det må være op til dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *