Nedsat hørelse – sådan klarer du dig bedre i hverdagen

Hørelse

Rigtig mange danskere render rundt med nedsat hørelse. Det kan der være rigtig mange årsager til, både medfødte og nogle, som er kommet til med tiden. For eksempel mister de fleste af os mere og mere af hørelsen, jo ældre vi bliver.

For det andet kan man miste noget af hørelsen i forbindelse med sygdom, på grund af en medfødt skavank eller på grund af skader, som man påfører ørerne på grund af for høje lyde af den ene eller den anden slags. Lige meget hvad, så står man med samme problem; man kan ikke altid høre, hvad der foregår omkring én.

Dårlig hørelse forringer livskvaliteten

Og det er faktisk et rigtig stort problem, når man ikke hører optimalt. For det kan give store gener i hverdagen, hvilket i sidste ende kan betyde en lavere livskvalitet. Det skyldes især, at man kan blive sat rigtig meget af socialt.

Når man ikke hører det hele, er det svært at følge med i en samtale. Det er svært at forstå de små nuancer, og det er svært at følge med i humor og ironi. I sidste ende kan det betyde, at man får et ringere socialt liv.

Find det bedste høreapparat fra Widex shop

Oplever man disse problemer, så er det vigtigt, at man handler på det. Der er ingen grund til at gå og være ærgerlig over problemet, for der er faktisk rigtig meget, som man aktivt kan gøre for at forbedre sine vilkår med hensyn til hørelse.

For det første skal man finde sig et godt høreapparat. Og her er det bestemt ikke lige meget, hvilken type af høreapparat, som man vælger. For eksempel er høreapparaterne fra Widex enormt effektive og enormt gode til prisen. Hos en af de mange online Widex Shop kan man finde et udvalg af alle de gode apparater og udstyret til dem.

Vær åben over for andre

Et godt høreapparat kan gøre rigtig meget, men det er ikke altid, at det leverer en fuldkommen effektiv løsning. Særligt i store selskaber, hvor mange mennesker snakker på samme tid, kan selv det bedste høreapparat komme på overarbejde.

Derfor er det vigtigt, at man kan være åben omkring sit problem over for venner og familie. Ved de, hvordan det står til, kan de nemlig tage et større hensyn til selskaberne. Her kan de tænke over at henvende sig direkte til én og snakke tydeligt og højt.

Beskyt dine ører

Når du har mistet noget af hørelsen, er skaden selvfølgelig set. Men derfor kan man sagtens tænke over at passe rigtig godt på den kapacitet, som man har tilbage. Denne resthørelse er nemlig enormt vigtig for, at man kan leve et normalt og nemt liv.

Her er det vigtigt at tænke over ikke at høre for høj musik for længe ad gangen. Man kan også tænke over ikke at skrue fjernsynet alt for højt op, og bruge ørepropper, når man er til koncerter. Dette er alt sammen med til at beskytte øret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *