Det er sjovt at kigge på butiksskilte

Hvor kan du finde butiksskilte henne?

Hvis du gerne vil ud og kigge på butiksskilte, er der ikke mange begrænsninger. Næsten uanset hvor man går hen nu om stunder, er der butikker, og butikkerne har altid skilte. Du skal langt ud på landet, førend der ikke er bare én butik i området. Så hvis du altså leder efter et sted at betragte butikkernes skilte, kan du blot kigge dig omkring i lokalområdet. Det vil dog være oplagt at tage ind til en større by, hvor der er en overflod af netop disse, og så endda i en masse forskellige udformninger og men aldeles forskelligt indhold også. Det vil sige stort udbud og stor variation, som er det oplagte for enhver, der kan lide at iagttage forskellige emner.

En ting, man kan kigge efter, når man betragter de forskellige skilte på de respektive butikker, er, hvordan skiltene fremstår. Ser de billige ud? Ser de moderne og minimalistiske ud? Ser de nordiske ud? Appellerer de til voksne eller børn, og ligner det, at det er fra trykkerier med en grøn miljøprofil? Skiltene kan nemt fremstå som noget værre rakkerpak, der ikke er noget værd, og som har taget en hel regnskov og et par menneskeliv at producere. I modsat retning kan skiltene også ligne nogle, der – hvordan det end er muligt – er 100% organiske, økologiske, miljørigtige og andre lignende ting. De forskellige udstrålinger tiltrækker forskelligt publikum, hvilket man bør udnytte.

En tur ned ad strøget

Er man alligevel i storbyen for at betragte butiksskilte, kan man passende gå en tur ned ad strøget. Her appelleres der til alle sanser, og det er næsten umuligt ikke at blive opslugt af det sanseunivers, der udspiller sig. Butikker vil gøre tæt på alt for at fange din opmærksomhed, og de kan de for eksempel gøre ved hjælpe af disse skilte, som kan være i alverdens udformninger; den ene mere bizar end den anden.

Når du går ned ad strøget, kan du også lægge mærke til, hvordan butikkernes facader er forskellige. Facaderne afhænger meget af, hvilket publikum, butikken forsøger at tiltrække, som hvilket tema og image butikken har. Hvis det er en tøjbutik, er facaden ofte meget strømlinet, moderne og enkel, mens en genbrugsbutik oftest vil have et mere afslappet look, der inviterer det lidt bredere – og måske ældre – publikum, hvor den moderne tøjbutik mere appellerer til den unge person, der er ude og spadsere på strøget. Slutteligt kan man i nogle butikker ane et tema, når det kommer til personalet. I langt de fleste butikker ansætter de kun folk, der lever op til bestemte krav og kriterier, og nogle af disse kan være mere specifikke end andre. Nogle gange kan det også være helt tilfældigt, at en butik kommer til at hyre mennesker af en specifik type, fordi det er den slags mennesker, ejeren godt kan lide og føler sig tryg ved. Uanset hvad er der en masse spændende ting at holde øje med og iagttage, når man tager sig en tur ned ad strøget!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *