Alt det, du skal vide, når du køber blækpatroner

blækpatroner

Der findes et hav af forskellige brands, der producerer henholdsvis printere og blækpatroner. Det kan være lidt af en jungle at finde rundt i – både i forhold til hvilken printer du skal vælge, men dernæst også, hvilke blækpatroner du skal gå efter. Derudover kan der faktisk i lige så høj grad være nogle blækpatroner, du skal vige uden om.

Rådfører du dig med venner, bekendte og familie vil du få svar i alle retninger, da forskellige folk har vidt forskellige præferencer, behov og økonomisk formåen. Køb af printer er i meget grad afhængig af dit behov, og det kan derfor være svært at rådgive om generelt. I denne artikel kan du derimod få overblikket over de generelle retningslinjer, når det kommer til køb af blækpatroner.

Hvilken blækpatron skal du vælge?

Når du leder efter blækpatroner, skal du først og fremmest have styr på din printers mærke og nummer. Herefter skal dobbelttjekke, at den blækpatron, du har i kikkerten, rent faktisk passer til den printer, du har. Blækpatroner passer nemlig på ingen måde i alle printere, og det er simpelthen for ærgerligt at komme hjem med en patron, du ikke kan bruge til noget som helst, fordi den ikke matcher med din printer.

Har du for eksempel en Canon printer, så tjek, at netop den Canon blækpatron, du har lagt i kurven, faktisk passer til din printer.

En anden tommelfingerregel er at du altid skal købe tre gange så meget sort blækfarve som CMYK-farverne. Det er formentlig ingen overraskelse, at du bruger markant mere sort farve end øvrige farver, og det er surt at løbe tør. Afhængig af hvor meget CMYK-farve du bruger, kan du dog også overveje at have en reserve af samtlige CMYK farver liggende, så du undgår at løbe tør.

Kompatible contra originale blækpatroner

Kompatible blækpatroner er patroner til dig, der gerne vil spare penge. Det er således ikke et originalt produkt, men et produkt, der er udviklet af en producent uafhængig af printerproducenten. Det vil sige, at kopier af Canon blækpatroner er lavet af en tredjepartsproducent og ikke af Canon. Den største fordel ved kompatible blækpatroner er, at de er markant billigere end de originale blækpatroner. Kvaliteten er som udgangspunkt også den samme.

Der er dog også visse ulemper. Du kan for eksempel risikere, at din printer melder fejl, når du indsætter en kopi blækpatron. Kvaliteten afhænger desuden af producenten, så se dig godt om, før du køber kompatible blækpatroner. For eksempel ka­n billeder falme over tid, eller blækket kan udtørre, hvis du printer sjældent.

Canon blækpatroner

Canon er en af de mest udbredte printerproducenter i verden, og der findes både et utal af serier inden for Canon printere samt et utal af forskellige Canon blækpatroner. Der findes desuden også en række kompatible Canon blækpatroner, hvis du gerne vil have det ekstra billigt. Husk dog at have ovenstående ulemper for øje, når du køber ind.

Du kan i øvrigt genopfylde dine Canon blækpatroner, når de er løbet tør og dermed spare en hel del penge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *