Vælg den rigtige type tørretumbler

vasketøj

En tørretumbler er en genial ressource at have. Særligt i større børnefamilier hvor det at vaske tøj nærmest er en konstant begivenhed, kan en tørretumbler virkelig hjælpe med at spare tid og gøre det hele meget nemmere.
Der er dog meget variation mellem tørretumblere både i forhold til pris, funktioner og krav til omgivelserne, og alle disse bør du have skrevet dig bag øret, når du tager ud for at købe en tørretumbler. En tørretumbler er nemlig ikke nødvendigvis en billig investering.
Fælles for alle tørretumblere er selvfølgelig at de kan tørre tøj, så hvis tørretumbleren ikke kan gøre det optimalt, er det en fejlinvestering. Forskellige typer tørretumblere har dog forskellige måder at gøre dette på, og mens de i sidste ende måske alle er lige gode, så handler det lige så meget om dig, dit hjem og dine behov. Klik her, hvis du vil vide mere om tørretumblere og de mange muligheder, du har.

De to typer tørretumblere

Generelt findes der to typer tørretumblere, og de har hver deres fordele og ulemper. Vi opdeler disse to typer efter, hvordan de tørrer tøjet.
Den første type er aftrækstørretumbleren. En aftrækstørretumbler kræver, som navnet antyder, en aftrækskanal, så den kan lede fugten fra tøjet ud udenfor. Dette kan ofte være besværligt, hvis man ikke allerede har hul i muren fordi man førhen har haft en aftrækstørretumbler til at stå. Hvis man allerede har hul i muren, er det dog langt den nemmeste måde at isolere det.
Derfor falder antallet af aftrækstørretumblere i de danske husstande også hele tiden. Det er selvom aftrækstørretumbleren egentlig er den mest effektive af de to modeller til at tørre tøj. Dermed er den dog også den mindst energivenlige.
Den anden mulighed er en kondenstørretumbler. I stedet for at lede vandet fra tøjet udenfor, ledes det mestendels i en kondensbeholder, som man så skal tømme fra tid til anden. De fleste kondenstørretumblere præsterer dog ikke at få al fugt i beholderen, og de kan derfor også komme til at afgive en del fugt til omgivelserne.
Derfor er det vigtigt, at rummet, du stiller din kondenstørretumbler i er godt ventileret og kan tåle fugt. Det faktum at kondenstørretumbleren er så nem at installere betyder dog, at den bliver stadig mere populær i de danske hjem.

Specielle funktioner og energiklasser

Udover tørretumblerens type, bør du også holde et skarpt øje med dens energiklasse. Ved at vælge en tørretumbler i den højeste energiklasse er du nemlig ikke bare god ved miljøet. Du er god god ved din pengepung. Det er nemlig anslået, at du igennem en tørretumblers levetid vil kunne spare mange tusinde kroner i energi ved at vælge den højeste energimærkning. Så gør det ikke så meget, at den umiddelbart ar dyrere.
Både kondenstørretumblere og aftrækstørretumblere kan desuden have yderligere specialfunktioner, som kan gøre det nemmere for dig at tørre tøj. Det kunne for eksempel være anti-krøl, som på næsten mirakuløs vis forhindrer dit tøj i at krølle efter en tur i tørretumbleren. Nogle tørretumblere har også sensoreret tørring, hvilket betyder, at tørretumbleren ved, hvornår dit tøj er tørt, så den kan tilpasse tørretiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *