Hvorfor det tidløse design aldrig uddør

3 dage siden |  0 comments  |  Livsstilblog

I løbet af verdenshistorien er mange ting uddødt. Dinosaurerne uddøde. Mammutterne uddøde. Sabeltigerne uddøde. Indtil videre er skulderpuderne også uddøde. Men én ting der med sikkerhed aldrig uddør er retro lampen. Se det store udvalg af retro lamperretrolamper.dk.

Poul Henningsens genistreg

Lad os tage PH-lampen som eksempel. Da den blev designet, vidste man ikke, at lige netop dette design ville blive et af de allerbedste eksempler på komplet tidløst design i allerhøjeste kvalitet.
Poul Henningsen, som er geniet bag PH-lampen, og som også ligger navn til denne, har jo uden tvivl skabt designhistorie med sin idé.
Især PH-lamperne fra den originale periode, hvilket er fra slutningen af 1920’erne til omkring begyndelsen af 1950’erne, er helt unik. Mange af lamperne fra denne periode har en fin, gul lakering, og denne farve sammen med skæret fra pæren, giver et rigtig smukt og meget elegant lys. Hverken for koldt eller for varmt i sit udtryk.
Den originale PH-lampe er meget smuk og blød i udtrykket. Den passer ind i rigtig mange hjem op tværs af stil og personlig præference.

Arne Jacobsens AJ-standerlampe

Et lille årti efter Poul Henningsens originale periode for PH-lampen sluttede, designede Arne Jacobsen AJ-standerlampen. Dengang designede han faktisk lampen til SAS Royal Hotel i København. Lampen blev dengang mødt med megen positivitet, og Arne Jacobsen har siden da kun modtaget endnu mere hæder for sit geniale design. Med tiden har han endda udvidet designet, således at man nu både kan få lampen som standerlampe og som bordlampe. Lampen findes i mange hjem og fordi den er så enkel og ligetil i sit udtryk, falder den i rigtig manges smag.

Vintergækken, der aldrig visner

Endnu en af Poul Henningsens retro designs er den såkaldte Vintergæk-bordlampe. Det er en retro lampe, der vil noget. Den er også en del dyrere end eksempelvis den klassiske PH-lampe. En af måderne, hvorpå man kan se, at det er en Poul Henningsen lampe, er at den har tre skærme. En top-, en mellem- og en underskærm. Det er et klassisk og meget karakteristisk træk for Poul Henningsens designs.
Denne lampe er mere unik og finurlig end den klassiske PH-lampe, fordi den netop er formet som en vintergæk. Men det er ikke på en smagløs og alt for iøjnefaldende måde. Vintergæk-figuren kommer til udtryk på en diskret og meget elegant måde.

Noget for pengene

Selvom disse retro lamper kan være forholdsvist dyre, får man et produkt, der er alle pengene værd. Lamperne er i ekstrem god kvalitet, de er meget robuste og holder et helt liv. De er lavet af gode, solide materialer, som tåler slid og snildt kan stå på skrivebordet i tredive år uden at blive helt nedslidte. For sine penge får man altså et enormt gode produkt, som er lavet til at blive brugt og som på samme tid agerer som et designmæssigt statement i hjemmet. At have en retro lampe viser, at man er bevist om dansk design gennem tiderne og at man har taget et aktivt valg om at dyrke den danske design- og kulturhistorie.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Fr-amt.dk 1 år siden 0 Comments

Hvordan du kan finde det perfekte online spil

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at der findes et væld af online spil på internettet. Her kan det hurtigt komme til at virke uoverskueligt, når man er førstegangsspiller. For selvom man måske har lyst til at spille online, kan det hurtigt vise s...

READ MORE
Fr-amt.dk 1 år siden 0 Comments

Giv livet mere værdi med en rejse til spændende destinationer

Hvad meningen med livet er, er et spørgsmål som stort set alle mennesker får stillet sig selv i løbet af deres liv. Det er ikke fordi, det er muligt at finde svaret, men det er nødvendigt at søge svaret, da livet ellers kan komme til at fremstå ligeg...

READ MORE
Fr-amt.dk 1 år siden 0 Comments

Du kan blive sundere med en e-cigaret

Det er blevet meget populært at købe e-cigaretter og det er også en del sundere, end almindelige cigaretter. Der er mange fordele ved at gå over til e-cigaretter og det er også derfor, at der er så mange, der har gjort det. Det er billigere at ryge e...

READ MORE