4 fejl folk laver, når de låner penge

4 fejl ved pengelaan

3 år siden |  0 comments  |  Penge

Når du låner penge, er det vigtigt at du ved hvad du gør. Du kan i visse tilfælde ende med at skulle betale langt mere tilbage, end du oprindeligt lånte, og derfor ende i en gæld der er meget svær at komme ud af. Her er 4 fejl folk laver, når de låner penge.


Vælger det første og det bedste


Mange mennesker der søger billig lån vælger det første og det bedste kviklån de støder på, uden at lave megen reasearch. Selskaber der tilbyder at låne penge ud prøver netop, at få deres tilbud til at fremstå som værende de mest attraktive, og på trods af at deres tilbud er attraktivt, er det ikke altid det bedste valg for dig. Derfor er det vigtigt, at du bruger tid på at læse op.

Ved ikke hvad rente og ÅOP er inden de låner


Rente og ÅOP er 2 rigtigt vigtige ting at kende til når det kommer til lån. Renten er en procentdel af det beløb du låner, som fungerer som en slags ”løn” til selskabet som lånte pengene til dig. Lad os antage at dette beløb ligger på en månedlig rente af 10%. Du skal altså betale 10% mere af beløbet om måneden, end du skulle hvis ikke der havde været en rente. ÅOP står for årlig omkostninger i procent. Selv hvis renten er lav, så kan ÅOP’en gå ind og gøre det til en dyr fornøjelse at låne penge. ÅOP dækker over alle omkostninger og gebyrer der kan komme ved at tage et lån. Altså, hvis lånet har en ÅOP på 30%, skal du på det år betale 30% af lånet oveni lånets normale tilbage betaling.

Søger ikke hjælp ved eventuelle spørgsmål


Mange danskere har en ”det hele skal nok gå” mentalitet, og kan defor risikere at gå med til noget, de ikke havde regnet med ville være så skadeligt. Derfor er det altid en god idé at snakke med en rådgiver, som har sit speciale i lån og økonomi. En rådgiver vil altid være i stand til at kunne forklare dig fordele og ulemper. Mange rådgivere kan findes gratis på internettet, ellers kan du få tildelt en af din bank.

Tænker ikke realistisk


Det kan være svært at modstå et rigtigt godt tilbud om et lån, men man er nødt til at spørge sig selv om man virkeligt har brug for det. Man ved jo, at lånet ikke er gratis, så har man ikke rigtigt brug for penge, så kan det måske være en fordel at finde sine penge andetsteds. Tænk altid før du låner og så skal du nok klare den.Så længe du ikke laver disse 4 fejl, så er du godt sat på til at låne penge eller for den sags skyld, lade vær.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Fr-amt.dk 1 år siden 0 Comments

Køb årets firmajulegaver online og spar på budgettet

Som virksomhed ønsker man det bedste for ens medarbejdere, så disse tager teten op og knokler videre det følgende år. Derfor vælger mange virksomheder at give firmajulegaver, når man rammer december måned. Der er dog nogle vigtige regler man som virk...

READ MORE
Fr-amt.dk 1 år siden 1 Comments

Tag et lån til det du altid har drømt om

Reglerne for mulighed af lån kan i dag være meget forvirrende. Der findes utallige former for lån og ligeså mange krav til, hvornår man er en godkendt låner. Når man henvender sig til banken, skal man som regel igennem en lang proces for til sidst må...

READ MORE
Fr-amt.dk 1 år siden 0 Comments

Små kviklån kan være praktiske

For nogle mennesker er små kviklån den eneste mulige løsning på et økonomisk problem, der skal løses her og nu, dette kan være i forbindelse med en regning eller manglende penge på madkontoen sidst på måneden. Uanset ens grunde til at optage små kvik...

READ MORE