3 gode råd til den gangbesværede ældre

tips til gangbesværende

Når du begynder at komme op i årerne, har du ikke de samme kræfter som du havde dengang i din springende ungdom. Turen til supermarkedet kan virke længere, og mange trapper bliver en større udfordring end de har været engang.

Nu i moderne tid, har vi heldigvis en masse muligheder for hjælpemidler til den gangbesværede ældre, og du vil i denne artikel kunne finde 3 gode råd, til hvordan du bedst kan leve en helt normalt hverdag, på lige fod med alle andre.

1. Sig ja til hjælp

Det er vigtigt som gangbesværet, eller besværet på andre måder for den sags skyld, at sige ja til den hjælp du bliver tilbudt. Det gør dig ikke mere svag. Muskelsvind, åndedrætsbesvær og lign. er naturlige bivirkninger, af det at blive ældre.

Som gangbesværet er det især de lange ture ud for at handle, der virkelig kan lægge et pres på musklerne. Det er heller ikke sjovt at skulle sætte hele sin dag af til at handle, fordi at man ved at man er fuldstændig udmattet når man kommer hjem.

Som gangbesværet ældre anbefales det derfor, at du ansætter eller tager imod tilbuddet om en hjælpe der blandt andet kan købe ind for dig.

Så kan du i stedet bruge din energi på noget der er lidt sjovere, end at gå op og ned ad gangene i et supermarked.

2. Lær at gå med støttehjul

Er dine ben ikke kun belastet når du går frem og tilbage fra supermarkedet, men også når du går rundt derhjemme, så vil en indendørs rollator være stærkt anbefalet.

Udover en indendørs rollator giver dig noget af støtte dig op af når du går rundt derhjemme, har en indendørs rollator ofte enten en kurv eller en plade monteret foran, som du kan bruge til at holde de ting du ikke kan have i hænderne.

Noget af det mest belastende for benene for en gangbesværet, er at rejse sig efter at have siddet ned i længere tid, og det er derfor rigtig smart at have en rollator ved hånden. Du kan trække den over ved siden af hvor end du har siddet, og støtte dig op af den når du rejser dig.

På den måde har du stadig en form for selvstændighed, da en rollator også hjælpe dig når du er alene hjemme.

3. Hjælpen til den stilsikre gangbesværede

Selvom du er oppe i årerne, kan du sagtens stadigvæk gå op i dit udseende. Synes du derfor at en rollator er en lidt for klodset accessory til din gennemgående udstråling, så kan du selvfølgelig gå den mere klassiske rute og i stedet investere i en stok.

Udover at en stok giver dig den samme form for støtte som en rollator, er det afslebne og polerede træ og det elegante kurvede håndtag, et lidt mere sofistikeret design end den mere plastiklignende indendørs rollator.

Du kan også altid gå på kompromis og gøre stokken til en del af dit formelle skab, mens rollator (lidt ligesom sutsko) er hvad du bruger når du er derhjemme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *